Browsed by
Category: Opiskelu

Täysin sekalainen päivitys jolla ei ole päätä eikä häntää

Täysin sekalainen päivitys jolla ei ole päätä eikä häntää

Nyt tuli oikeasti hävettävän pitkä väli kirjoitteluun, joten on pakko breikata tämä hiljaisuus ja korkata uusi vuosi jollain. Hiljaisuuteen on erittäin hyvä syy nimittäin se, että keskityin työntekoon ja graduun niin kovasti, että minulla oli koko syksyn aikana todella vähän vapaa-aikaa. En halua enää samanlaista rääkkiä ikinä ja olen äärettömän onnellinen, että nyt koulu on paketissa ja työt jatkuu YT-neuvotteluista huolimatta. Gradu on valmis, 82 sivua ja tuli takaisin kiitettävällä arvosanalla sekä ohjaajien toiveella, että siitä kirjoitettaisiin konferenssiartikkeli ja yrittäisin saada sen jossain julkaistuksi. Nyt kuitenkin haluan pienen breikin koulusta ja enköhän ole sen ansainnutkin. Syksyrääkki2015 never again…. Valmistuin virallisesti kauppatieteiden maisteriksi pääaineenani tietojärjestelmätiede ja sivuaineinani Korean kieli ja kulttuuri sekä markkinointi. Jos nyt vielä jotain haluaisin tehdä opiskelun puolesta niin haluaisin edellenkin mennä tekemään kieliopintoni loppuun Koreaan, mutta ainainen raha raha ja raha on se ongelma. Soulissa asuminen on yksinkertaisesti vaan liian kallista ja näillä palkoilla ja Helsingin vuokratasolla en pysty säästämään tarpeeksi, jotta pystyisin vaikka vuoden verran pyhittämään elämäni pelkälle kielen opiskelulle. Opintolainankin takaisinmaksua pitäisi ehkä kohta ruveta vähän miettimään. Se jää nähtäväksi, toteutanko tätä opiskeluhaavettani enää, sillä vihdoinkin hieman paikoilleen asettuminen uuteen kivaan kämppään houkuttaa kovasti hirvittävän hektisen ja terveyttäni kurittavan syksyn jälkeen.

Read More Read More

FacebookTwitterGoogle+Jaa julkaisu
Matka lähestyy ja stressi kasvaa

Matka lähestyy ja stressi kasvaa

Tulinpas siihen tulokseen että on nyt pakko kirjoittaa yksi välietappipäivitys ennen kuin lähden taas Koreaan. Muuten tässä tulisi liian pitkä tauko taas kirjoitusten välille. Lisäksi tämähän on taas mainio gradunvälttelytoiminto :’D Matkani ajankohta varmistui vihdoin tuossa muutama viikko takaperin. Suomesta lähtö on 25.6. ja paluu 4.8. Nämä päivät olivat ainoita vaihtoehtoja, missä oli jäljellä enää järkevän hintaisia lippuja. En uskaltanutkaan odottaa, että Finnair laittaisi heinäkuun lentoja enää tarjoukseen, sillä kuulin eräältä lentokentällä työskentelevältä kaveriltani, että lennot ovat usein korealaisten lomien takia aivan ylibuukatut. Tästä syystä tarjouksia ei siis varmaan tulekaan, joten minun oli ostettava liput. Päädyin maksamaan Finnairin edestakaisesta lennosta 809€, joka on aika edullinen verrattuna siihen että suurimmaksi osaksi suorista lennoista saa pulittaa sen reippaasti yli 1000€. Halvemmillakaan lentoyhtiöillä, joilla matkustusaika on 16+ tuntia, eivät liput olleet mitenkään merkittävästi halvempia. Kaikista kivointa tässä kuitenkin on se, että erittäin hyvä korealainen ystäväni Jyväskylästä sattuu olemaan juurikin samalla lennolla. Kiva pitkästä aikaa lähteä pidemmälle lennolle jonkun kaverin kanssa!

Read More Read More

Vain hullut tulee Suomeen maaliskuussa

Vain hullut tulee Suomeen maaliskuussa

Tämäkin kirjoitus tulee hienosti yli kuukauden myöhässä. Viimeaikoina on ollut liian kiire ja lisäksi aika vähän kiinnostusta kirjoitella, joten on jäänyt aika vähälle. Kesän reissulta yritän kyllä kirjoittaa useamman päivityksen sillä tuleehan se olemaan aika erilainen verrattuna aikaisempiin reissuihini. Minut ollaan kuulemma esittelemässä nyt koko suvulle. Jopa Jongzen isoisä, joka aikaisemmin oli niin sanotusti “meitä vastaan”, on nyt sanonut että tuoppa se ulkomaalainen tyttö näytille tällä kertaa. Ilmeisesti minut ollaan kärräämässä myös Gangneuniin tapaamaan perheen isoisoäitiä, joka on melkein 100-vuotias. Vähän kauhistuttaa että mitenköhän osaan hänelle puhua. Ei ole todellakaan varaa tehdä mitään virheitä formaalin ja epäformaalin puheen välillä. Hankalaa sinänsä, koska suurin osa siitä arkikoreasta mitä käytän täältä Suomesta käsin Jongzen tai kavereideni kanssa, on lähes poikkeuksetta aina sitä puheen vähiten formaalia muotoa. Ei parane kyllä mummon seurassa lipsautella mitään slangia.

Read More Read More

Block B:n kulisseissa

Block B:n kulisseissa

Ennen varsinaista aihetta, kerron nopeasti kuulumiset: Jongze päätti yllättää minut ja osti reilu viikko sitten lentoliput Suomeen. Jos en olisi töissä, olisi hommassa todennäköisesti käynyt niin, että minä olisin tällä kertaa lähtenyt käymään hänen luonaan New Yorkissa. Eli kiva pääsiäisloma oman korealaisen kullan karvaisessa kainalossa on siis tiedossa! :D Tänä kesänä vietän taas syntymäpäiväni taas aivan uudessa paikassa, tällä kertaa nimittäin Macaulla. Varasimme Jongzen kanssa liput Soulista Hong Kongiin, josta menemme parin päivän jälkeen lautalla Macaulle ja Macaulta lennämme sitten takaisin Souliin. Minulla ei vieläkään ole lentoja Suomesta Souliin, sillä odottelen Finnairin kesätarjouksia, jotka ovat viimeisen parin vuoden aikana aina tulleet touko-kesäkuussa myyntiin. Uskon ja toivon että ne tulevat tänäkin vuonna myyntiin taas, sillä muuten saattanee tulla aika kallis reissu. Kannattaa siis tarkkailla Finskin tarjouksia tuolloin mikäli haluaa Koreaan reissaamaan kesän tai syksyn aikana hintaan noin 600€. Kesällä sinne menoa en kyllä suosittele jos on mahdollisuus mennä vähän myöhemmin. Kesä on ryysisaikaa ja ilmat ovat karmean kuumat ja kosteat. Sadekausi on myös potentiaalinen lomanpilaaja. Minulla nyt ei valitettavasti ole vaihtoehtoa menoajankohdan suhteen, mutta voi että lämmittää mieltä tietää että pääsee taas pitkästä aikaa Koreaan. Saa nähdä miten paljon se paikka on muuttunut. Olen kuullut, että ulkomaalaisten määrä siellä on ainakin kasvanut räjähdysmäisesti.

Read More Read More

2주년 축하해요!

2주년 축하해요!

Perjantaina minulla ja Jongzella oli 2-vuotis vuosipäivä. Varsinaisesti emme ole olleet yhdessä “fyysisesti” – siis niin että olemme samassa maassa yhtä aikaa ja tapaamme – kuin ehkä yhteenlaskettuna noin vuoden, mutta more or less, nyt on kaksi vuotta plakkarissa ja toivottavasti vielä monta edessä. Ainakin tähän asti on ollut todella ihanaa ja valaisevaa seurustella sellaisen ihmisen kanssa, joka tulee aivan eri kulttuurista. Samalla on tajunnut miten vaikeaakin se voi olla johtuen kulttuuri- ja arvomaailmaeroista. Ihan hyvin olemme kuitenkin selvinneet jopa välimatkasta huolimatta ja molemmat odottelemme innolla kesää.

Read More Read More

Joko voi olla kesä?

Joko voi olla kesä?

Tulin taas vaan lähinnä kertomaan uutiset. Jongze osti eilen lentoliput Suomeen ja tulee tänne kesäkuun lopussa. Aaah ihanaa! Alunperin hänellä oli suunnitelmissa tulla tänne elokuun ja syyskuun vaihteessa, mutta mun vinetykset huonoista ilmoista ja mun työnhausta ilmeisesti meni perille ja saimme suostuteltua hänenkin perheensä päästämään poikansa tänne kesäksi :D Yliopistokin päätti nyt vihdoin ja viimein ilmeisesti palkata minut täysipäiväiseksi huhti-toukokuuksi, joten matkakassani karttuu erittäin mukavasti. Vielä kun vaan jaksaa kirjoittaa sitä hemmetin gradua tässä sivussa. Aika rankkaahan tämä näin meinaa olla, mutta enköhän minä selviä.

Read More Read More

Tulevaisuudensuunnitelmia: Koreaan vai mitä?

Tulevaisuudensuunnitelmia: Koreaan vai mitä?

Ei ole taaskaan mitään kovin ”järkevää” sanottavaa, sillä olen ollut niin kiireinen. Onneksi työt loppui ja muutamat kouluhommat olen saanut myös pois alta. Nyt alkaa olla enää vain tuo gradun kirjoittaminen ajankohtaista. Jospa senkin tässä saisi valmiiksi kun keskittyy siihen täysipäiväisesti. Töissä vielä mietiskellään mun jatkoa, sillä yliopistolla olisi ilmeisesti halua pitää minut siinä projektissa, missä olen nyt viimeiset 3 kuukautta työskennellyt osa-aikaisena. Olisi litterointi- ja analysointihommaa ainakin tehtävänä. Sanoin kuitenkin heille suoraan, että jos mulle ei jää vähintään tonnia käteen verojen ynnä muiden menojen jälkeen, en ala siihen hommaan ollenkaan. Tällä hetkellä mun ”vapaa-aika” on sen verran arvokasta, etten halua tuhlata sitä huonopalkkaiseen osa-aikaduuniin jos voin sen ajan käyttää gradun kirjoittamiseen, josta pitäisi sitten seurata looginen tapahtumaketju, eli: valmistun -> pääsen vihdoin opiskelijastatuksesta eroon -> oikeiden ihmisten töitä oikealla palkalla (tai ainakin työttömyystukea, jos töitä ei heti löydy) -> ei enää toivottavasti järkyttävää penninvenytystä -> elämänlaatu ehkä paranee kun ei tarvitse jatkuvasti huolehtia mitä on varaa suuhunsa laittaa. Suncometin palvelin oli muuten näköjään kyykännyt tänään (olen siis heiltä ostanut tämän kotisivutilan). Yritin ruveta päivittämään blogia ja sain vain ilmoituksen siitä että tietokantaan ei saada yhteyttä. Vika onneksi näköjään korjaantui nopeasti

Read More Read More

Kpop-fanityttöyden kirous

Kpop-fanityttöyden kirous

Aloin kirjoittamaan tätä päivitystä saadakseni hetkeksi mieleni pois opintoasioiden ääreltä. Tänään kaikki purskahti yli äyräiden kun patoutunut koulustressi ja hirvittävä viha ympäristöä kohtaan purkaantui oikein kunnon kiukkuna ulos. Naapurini pitivät minua hereillä eilen koko yön. Menin jo tunnollisesti 22.30 nukkumaan aikeenani parantaa unirytmiäni, jotta saisin asioita aikaan, sillä hommaa riittää ja riittää ja puskee koko ajan vain lisää, gradukin hönkii niskaan painostavasti koko ajan. Joka tapauksessa, naapurit alkoivat soittaa kovaäänistä musiikkia joskus puolenyön aikaan. Sitä ei kestänyt kauaa, mutta tarpeeksi kauan että se herätti minut. Aivoni jostain syystä tulkitsivat sitten nämä vajaat parin tunnin unet päikkäreiksi ja kekkuloin sitten ylhäällä ainakin yli neljään asti. Herätys olisi ollut seitsämältä. Lopulta sain itseni ylös klo: 11 aivan armottomassa ketutuksessa. Jos en olisi valmistumassa noin puolen vuoden sisään, muuttaisin tästä opiskelijaläävästä pois välittömästi. Ympäristö tuntuu jotenkin olevan liian rauhaton tähän elämänvaiheeseen kun opiskelijaelämä ei kiinnosta enää ollenkaan ja silmissä kiiluu vain tuleva työpaikka tai jotain muuta. Tällä hetkellä vaan muutto ei kannata, sillä en ole suunnitellut jääväni Jyväskylään valmistuttuani. Turha lähteä parin kuukauden takia raahaamaan kamojaan jonnekin muualle kun se olisi kuitenkin sitten pian edessä uudestaan. Nyt yritän tässä vain saada leukani ylös, kömpiä tämän vastoinkäymisen yli ja jatkaa (yli?)suoriutumistani. Onneksi usko siihen, että pian tämä on ohi, tuntuu kantavan vielä :D Niin ja se aihekin…

Read More Read More

Huumoria korealaisittain

Huumoria korealaisittain

Noniin. Huomasimpas että onnistuin sitten ilmeisesti poistamaan läjän uusia ottamiani valokuvia. Siirsin kaikki valokuvat kännykästä koneelle muutama viikko sitten, sillä kännykkäni muisti oli alkanut puuskuttamaan ja ajattelin että 2000 valokuvan siirtäminen pois sieltä voisi ehkä vähän auttaa siihen hitauteen. Ilmeisesti en sitten jostain syystä kuitenkaan saanut kansiota kokonaisuudessaan koneelleni tai failasin jotenkin muuten pahasti, sillä nyt en löydä niitä kuvia enää MISTÄÄN. Olen melkein sata varma, että siirsin ne koneelleni D-asemalle. Nyt niitä ei kuitenkaan löydy ja harmittaa kyllä reippaasti. Onneksi suurimman osan olin siirtänyt jo pienemmissä erissä koneelle aikaisemmin. Failandoo, failandoo!

Read More Read More

Usein kysyttyjä kysymyksiä Koreasta

Usein kysyttyjä kysymyksiä Koreasta

(Lisätty juttua 9.1.2014!) Ajattelin nyt tehdä tällaisen, sillä varsinkin viimeaikoina liityttyäni Instagramiin, olen saanut taas jonkin verran kyselyitä ympäri maailmaa elämästäni Koreassa. Minua voi seurata Instagramissa kirjoittamalla hakuun “pesukarhustelija” (olen yksi niistä hörhöistä, joka tykkää ottaa kuvia ruuastaan). Nyt lienee korkea aika koota omat mietteeni ja huomioni yhteen paikkaan. Yritän koota tähän kirjoitukseen kaikki mahdolliset useimmin kysytyt asiat Koreasta ja korealaisista. Myöhemmin saatan tehdä tähän päivityksiä, mikäli olen nyt unohtanut muutamia tai listaan tulee lisäämisen arvoisia kysymyksiä myöhemmin. Ja tulipas muuten ensimmäinen tämän vuoden puolella tehty päivitys! Näyttää kivalta tuossa sivupalkin listassa, kun nyt on sitten virallisesti juttua neljän vuoden ajalta. Kippis!

Read More Read More